maandag 3 mei 2010

VERSLAG COMITE APRIL

Kort verslag CPBW 28/04/2010



Arbeidsongevallen
In de maand maart waren er 4 arbeidsongevallen met werkverlet. Gedurende de maand april was er tot op vandaag 1 arbeidsongeval met werkverlet. Dit jaar waren er in totaal 10 ongevallen met werkverlet.
In maart waren 55 medische verzorgingen.

Rookcomité
Tijdens de zomermaanden zullen de dakventilatoren in geb 23,24 en 26 op 100% ingeschakeld zijn. Tijdens het winterregime zullen ze 75% ingeschakeld zijn. In gebouw 23 wordt de ventilator aan de CA robot continu ingeschakeld, los van de programmatie van de andere dakventilatoren. In gebouw 23 worden de dakventilatoren 100% ingeschakeld zolang als de Euromate installatie aan de dorssectie nog niet geplaatst is (gepland werkloosheid / verlof zomer 2010). Daarna komt gebouw 23 in normaal zomer- of winterregime. De positie van de dakventilatoren wordt gecheckt in functie van de lay-out en de lasrookproducenten. In gebouw 24 wordt een optimalisatie uitgewerkt naargelang de positie van de ventilatoren. Te testen / verifiëren in week 20. In gebouw 24 worden de dakventilatoren op zomerregime gezet (=100%) uitgezonderd week 20 om de optimalisatie uit te proberen. Er wordt een controlemeting aangevraagd bij IDEWE uit te voeren in week 47 (= verplichte werkweek). Ook gebouw 44 wordt dan gemeten. IDEWE zal gevraagd worden om de meetrapporten en conclusies sneller ter beschikking te stellen (binnen de 4 weken na meting) en toestellen te gebruiken die toelaten om te vergelijken met vorige metingen.

Spuitbussen SP 400
De spuiteenheid voor SP 400 komt deze week binnen , de installatie is voorzien voor de eerste week van mei..

Afscherming kalibratiestand maaidorsers en nieuwe layout montage
Er is een wijziging voorzien ten opzichte van de eerdere plannen. Men zou waarschijnlijk opteren om, zoals Bij Claas en in Grand Island, te werken met een geluidsarme cabine in de lijn.die over een vier tal standen zou gespreid zijn .Hierin zou men dan opstarten en alle testen doen. Het is de bedoeling dat de maaier één lijn doorloopt van begin tot eind zonder nog naar buiten te rijden. Op het einde van de lijn zou hij moeten klaar zijn.
Die aanpak zou moeten gebeuren in twee fazes, die over twee jaar zouden worden gespreid.
Tavernier en de schudderssektie zouden terug in de hoofdmontage komen.
De kits- en montageactiviteiten zouden van elkaar gescheiden worden. Alle aanvoer zou gebeuren via treintjes.

Ladders
Er waren 26 aanvragen omtrent ladders en platformen. Er zijn er reeds 20 van besteld, waarvan er nu reeds 14 binnen zijn. Aan het verlof zouden ze allen moeten geleverd zijn .

Isolatiepanelen geb.30
Na de controlemeting op aanwezigheid van asbestvezels zal men nu ook de luchtkwaliteit meten. Er zal een beheersplan opgesteld worden waarin een jaarlijks nazicht op goede bevestiging van de panelen, en de te volgen methode om veilig te handelen bij werkzaamheden, word opgenomen.

Laad en loszone EDS
Bij onvoorziene omstandigheden, is er na toevoer uit BB , soms een overrompeling van stukken. De receptiezone word dan gedeeltelijk stapelzone. De organisatie zal geoptimaliseerd worden.

Poederstof
De resultaten gemeten door IDEWE gaven een resultaat die onder de norm was.
Er zal een toestel ter beschikking gesteld worden om in het vervolg zelf te kunnen meten.

Warmteafgifte aan de lasers
Er werd nogmaals aangeklaagd dat de temperatuur aan de lasers tegen de buitenmuur veel te hoog is.




Namens het ABVV Luc Lamsens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten